Belevingsarrangement

Ontmoeting met Pier de Peurder.

Op de gevarieerde rondleiding aan de oevers van de belevingsplek “Paling in ’t groen” aan de Oostpolderkreek maak je op ludieke én leerrijke manier kennis met onze Meetjeslandse palingvangst en haar verleden.

Nog nooit gehoord van ‘peuren’, ‘polszakken’ en ‘pandarmes’? Na het gegidste bezoek zul je ongetwijfeld met een rijkere woordenschat en kennis naar huis gaan! Je krijgt ook uitgebreid uitleg over het leven van de paling, zijn biotoop én zijn tegenstander, de palingvisser.

Maar het blijft niet bij uitleg alleen! Zo zul je met eigen ogen kunnen zien hoe de palingvangst in zijn werk gaat. Hierna kan je nagenieten van de prachtige omgeving die de belevingsplek biedt en, onder begeleiding, de platbodem zelf eens uittesten. Kinderen kunnen het educatieve parcours volgen in het speelbos.

De leden van de cel cultuur en heemkunde zorgen voor het exploreren van de tradities en het verder uitdragen van het palingverleden van Sint-Laureins om op die manier te zorgen voor een extra historische én toeristische dimensie.

Palinglied