Chef Dirk Boelens van restaurant De Warande werkt in zijn menu’s regelmatig met gerookte paling.
Deze heerlijk gerookte filets zijn zeer gegeerd. Maar ook maakt Dirk, op basis van de resten en de graten, smaakvolle sausen en heerlijke soepjes. Door het rookproces krijgen deze immers een unieke smaak.
Om de actie ‘Kom op tegen Kanker’ op een originele manier te steunen gaat Dirk, in samenwerking met zijn collega Ronny De Wever van restaurant Polderzicht, soep klaarmaken ten voordele van de actie Kom op tegen Kanker.
Met de medewerking van de cel Gastronomie van de Orde van de Sentse paling en dankzij de bereidwillige medewerking van enkele leveranciers voor paling, groenten en verpakking gaat de opbrengst van dit gloednieuwe culinaire aanbod volledig naar de Actie Kom op tegen Kanker.
Op woensdag 27 januari wordt de opbrengst van de verkoop van de palingsoep overhandigd aan gastspreker dr. Muriel Thienpont, oncologe AZ Alma en aan De Boezemvriendinnen in De Meet om 20u00. Iedereen welkom, meer info via www.sint-laureins.be
